23 mai 2011

Ştii tu...

Ai considerat întotdeauna că eşti cea mai bună. Nu am vrut să te contrazic. Te-am lăsat să trăieşti în lumea ta plină de superficialitate. Orgoliul ţi se varsă prin scurgerile de preaplin. Nu ştiu cum ai loc de tine, în tine. Te reverşi. Arunci asupra celorlalţi frustrările tale şi umezeşti umerii încărcaţi ai celor pe care îi consideri prieteni, dar nu ai admis niciodată că ai făcut asta. Ba mai mult, te-ai descurcat întotdeauna singură şi, chiar de ştiai că greşeşti, ai refuzat ajutor preţios. Ai mers drept şi uite, ai dat cu nasul de zidul nepăsării.

Ce, scumpa mea, ai rămas singură? Poate că trebuia să te gândeşti la asta când ai călcat peste capetele celor care îţi ascultau chiar şi cele mai mari minciuni. N-ai ştiut, draga mea să fii sinceră niciodată, tu înfloreai până şi minciunile. În schimb, ai pretins întotdeauna ca oamenii din jurul tău să fie sinceri şi întotdeauna săritori, chiar şi după ce ai refuzat în scârbă mâna ce ţi-au întins-o de atâtea ori. Poate ar trebui să-ţi dea de gândit că oamenii nu-ţi mai răspund la telefoane şi până şi simplele conversaţii pe messenger par scrise în grabă.

Ai stat sus, acolo, pe piedestalul tău şi nimeni n-a făcut efortul să te dea jos pentru că este evident: odată şi odată, tot o să cazi. Prea ai nasul pe sus şi uiţi că ai ajuns unde eşti numai împinsă de la spate. Termenul de "prieten" ţi-e cam străin, ai în jur numai cunoştinţe care te evită. Ce, nu-i aşa? Ba cum nu? Când ai alunecat prima dată de acolo de sus, au sărit mulţi să te ajute şi au făcut-o cu toată bunăvoinţa. Tu însă ai hotărât că, decât să accepţi o mână caldă şi câteva mângâieri pentru rănile proaspete, mai bine te retragi într-un colţ şi ţi le lingi singură. Ca o căţea, ar zice unii.

Poate şi eu am fost prostănacă şi am crezut prea mult într-un om care m-a dezamăgit de atâtea şi atâtea ori. Dar am zis să-ţi mai acord o şansă. Şi încă una, şi încă una. Până când am zis "Gata! Mi-a ajuns!". Adevărul este că mă scârbea fiecare lucru pe care-l auzeam despre tine pentru că nu mai erai cea pe care o cunoşteam. Fiecare om se mai schimbă, aşa m-am schimbat şi eu. Că atunci când te schimbi este normal să îţi speli inima de amintiri neplăcute şi să îmbraci haine noi, cu mult mai protectoare. Vezi? Mi-am luat o haină antiglonţ, pentru inimă.

Aşa cum era de aşteptat, te-ai prăbuşit de pe piedestal. De data asta, s-a spart şi el. Ai rămas singură, cu ochii deschişi. Până acum ai preferat să te minţi. Aşa faci şi acum. Poate orice om se mai minte, încercând să fie optimist. Dar nu toţi oamenii rămân singuri. Să te gândeşti bine la asta, oricum o să vezi că toate porţile o să-ţi fie trântite în nas. Măcar să fii tu fericită. Pentru că nu va mai fi nimeni acolo să observe ceva şi, când te bucuri singur, parcă nu e la fel. Şi încearcă să ne priveşti de la acelaşi nivel, muritoare de rând ce eşti. Trezeşte-te. Soarele apune şi pentru tine.

17 comentarii:

  1. rau ajung persoanele de acest gen...oricum sunt unele care odata si odata se mai trezesc si la realitate...in viata este nevoie si de prieteni sa reusesti. trebuie sa accepti ajutorul celor din jur daca chiar ai nevoie, iar daca refuzi fa-o intr-un mod frumos...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum sunt sigur că eşti lesbiană.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ooooooooooooooo DAAAAAAAA !!!
    Bravo Placintica :*
    Parca ai vorbit in numele meu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @O anonima oarecare, foarte rău ajung...
    "in viata este nevoie si de prieteni sa reusesti. trebuie sa accepti ajutorul celor din jur daca chiar ai nevoie, iar daca refuzi fa-o intr-un mod frumos..." - Foarte corect ce spui tu.

    RăspundețiȘtergere
  5. @vert, speram să nu afli. =)) Acum... na... m-ai prins. :D :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Suflet de SKORPYE, mersi, iubito. :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Da..ce sa zic.:D Mare adevar.Am si eu o asa-zisa persoana :)
    Am sa pun o parte din ce ai spus la status.Sper ca nu te superi.:D

    RăspundețiȘtergere
  8. @Pumpkin : Acum, dupa ce a iesit la iveala orientarea ta sexuala vrei sa faci publica si realatia noastra? :))
    Prea multe intr-un timp prea scurt. :))
    Invata sa ti lumea in suspans. :P

    RăspundețiȘtergere
  9. @Suflet de SKORPYE, ups, am comis-o. =))
    Odată şi odată tot se afla. =))

    RăspundețiȘtergere
  10. totul se rezolva cu un bitch,please si niste "GATA,M-AM SATURAT DE PFOAI" acasa.
    la mine functioneaza,mai ales ca practic si yoga de vreo 2 ani :))
    vad ca si tie iti place sa iti pui teme noi pe blog:>
    temele noi FTW!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Wake of Saturday, :)))
    Da, îmi place să pun teme noi... pentru că mă plictisesc extrem de repede... :D :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place @PumpkinPie, ataci dur si cu mult
    curaj, mai ales cand dreptatea este de partea ta.
    Draga mea, ai multa dreptate dar, ca oameni, ce ne'am face daca nu am putea si ierta uneori, cand
    sunt lacrimi in ochi si regrete. Eu sunt iertator
    dar din pacate nu toti au acest sentiment.
    O seara frumoasa iti doresc! `~Father

    RăspundețiȘtergere
  13. @Father, câteodată e bine să ştii când să te opreşti din a fi... iertător. Oamenii o pot lua drept o slăbiciune.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cand esti iertator, din pacate, ai in general de pierdut.
    Sunt putine cazurile in care nu regreti ca ai facut-o...Prea putine ca sa merite.

    RăspundețiȘtergere
  15. http://anddheartyou.blogspot.com/2011/08/trezeste-te.html

    RăspundețiȘtergere

Hi! Vreau să încep spunând că toate comentariile sunt moderate aici. Dacă ai chef să spui ceva ofensator la adresa mea, a mamei mele, a familiei mele sau a cititorilor/comentatorilor mei te rog să te abţii pentru că nu există nicio şansă să ţi se publice comentariul şi deci efortul tău este în zadar. Niciunul dintre cei amintiţi nu are ce căuta pe tastatura ta, lasă-i în pace, că sunt oameni marfă. Te rog să-ţi exprimi părerile prezentând întotdeauna argumente şi nu lăsa comentarii de genul "Cool!" sau "Mijto!" pentru că eu ştiu deja cât de cool şi mişto este tot ce scriu. So... lasă un comentariu!