14 iunie 2011

Reguli

Niciodată, dar niciodată nu am suportat să mi se umble în telefon. Niciodată. Bă, e telefonu' meu. Nu contează că poate nu răspund la el niciodată şi că trimit doar ocazional câte un mesaj. Nu că aş avea ceva de ascuns neapărat, dar nu-mi place. Eu nu umblu în telefonul nimănui decât cu permisiune şi nu cotrobăi prin mesaje/numere de telefon pentru că, pur şi simplu, nu e treaba mea şi nu îmi place. 

De asemenea, când ies afară, nu-mi iau telefonu' cu mine, pentru că eu cred că eşti nesimţit dacă ieşi cu cineva şi stai să vorbeşti cu altcineva la telefon. Dacă îl iau, totuşi, îl pun pe silent sau îl închid. Nu poate fi nimic atât de important şi, în general, fac urât când mă sună cineva pentru căcaturi gen "Vaaai, măi Gabi, da' ce mai faaaci? Da' nu te-am mai văzut de mult!!! Da' când mai ieşim şi noi la un suc? Da' nici nu mai ştiu cum arăţi! Da' şi ce mai zici? Băi Gabi, da' mi-am luat o pisică şi uite, mi-a fătat!!! Da, uite, unu' e negru, unu' este alb, unu' seamănă cu un tigruţ şi unu' este maro!!! Da, şi nici nu ştiu ce nume să le pun... că tre' să mai crească, nici nu ştiu care e fată şi care e băiat.". Sau închid pur şi simplu.

Aseară urcam în casă şi, când sun la interfon, răspunde mama şi ţipă "Băăăăi, vino sus să-ţi iei chei că noi plecăm la cumpărături!!!!". Sau poate doar era stricat interfonu'. Zic "Nu asta făceam să ştii... am sunat la interfon să te întreb ce mai faci.". Îmi deschide, urc şi, când intru, văd telefonu' meu pe masă. Ce Dumnezeu?

Mama: A, bine că ai venit, că am sunat-o şi pe Simona pe ambele telefoane că noi plecam şi nu aveai chei...
Eu: Da' am fost doar până la magazin, aţi înnebunit? Unde crezi că m-aş fi dus cu papucii ăştia mărimea 46 în picioare?
După două minute îmi pică fisa: a sunat-o pe Simona pe ambele telefoane. Băi, eşti tâmpit? 
O întreb: De unde ai tu numerele Simonei?
Mama: De la tine din telefon.
Eu: Cum adică?
Mama: Hai, băi, termină.
Eu: Băi, stai aşa, adică tu îmi umbli în telefon?

Am plecat din bucătărie trântind uşile şi m-am închis în cameră. După ce am înjurat în gând vreo 20 de minute, mi-am revenit. De acum telefonu' o să stea numai la mine... sau, dacă nu, îl las să cadă pe ghenă. Măcar să ştiu un lucru, dacă tot suntem nesimţiţi în halu' ăsta. Acum am sunat-o pe mama şi am ţipat bine de tot în telefon, după ce i-am făcut morală şi am ameninţat-o că, dacă se mai întâmplă să-mi umble chiar şi o singură dată în telefon, îl sparg cu ciocanu'.

Ah, şi urăsc oamenii care te întrerup când vorbeşti la telefon. Băi, deci nu suport. Vezi în pana mea că vorbesc la telefon, lasă-mă să vorbesc, nu mă mai  întrerupe! Pe seară, am mai ieşit o dată afară şi m-a sunat văr-miu să îmi zică... ceva. Şi, în timp ce vorbeam, Simona se maimuţărea pe fundal: "Cine e? Ce zice? Băi, cu cine vorbeşti? Da' despre ce e vorba? Zi-mi şi mie. Cu cine vorbeşti, mă?". Până o să fac eu o criză de nervi pe stradă şi o să o învăţ cum tre' să te comporţi când cineva vorbeşte la telefon.

Deci, recapitulăm:
1. Nu se umblă în telefonul altcuiva niciodată. (poate doar dacă este găsit pe undeva împrăştiat pe asfalt sau dacă îţi dă voie/te roagă să cauţi ceva)
2. Nu se vorbeşte la telefon cu orele când eşti cu cineva afară. 
3. Nu se deranjează o persoană care vorbeşte la telefon. 

16 comentarii:

  1. Pe mine nu ma suna lumea decat peste vreo 2 saptamani de la ultimul meu semn de viata.
    Asta asa,de bun simt. Sa nu se simta cu musca pe caciula.

    RăspundețiȘtergere
  2. TOTAL DE ACORD! Si mie mi-a citit mami mesajele pe ascuns si cand s-a dat de gol am facut ca trenu' :)) Ma irita pur si simplu sa-mi umble cineva in lucruri fara voia mea, Grrrr!!! Eu nu-mi bag nasul la altii asa ca nici ei la mine!

    Si claaar, cand iesi cu cineva afara lasi naibii telefonul ca doar de aia ai iesit afara, asa stai in casa si vb pana iti iese penas la telefon... e o lipsa de respect, in caz de urgenta iti ceri scuze si raspunzi, dar asa pentru fleacuri, nooo way! La fel si cu bazaitul cand vorbesti la telefon, cand esti cu cineva sa te bazaie, nu e frumos, si nici nu intelegi nici ce vorbeste cel de langa tine nici cel de la telefon, dar nu toata lumea cunoaste regulile astea... :D

    App, multumesc pentru comentariu' si pentru ca m-ai adaugat in blogroll! Te pup dulce:D
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Parintii mei nu prea au cum sa-mi citeasca mesajele caci tot timpul il tin dupa mine si mie mi se pare o lipsa de respect sa vorbesti mai mult de 2 minute la telefon cand esti cu alte persoane ,se vor simti in plus si nu e frumos ,totusi eu vorbesc destul de mult cu prietenii despre nimicuri ,imi ocup timpul cu ceva,dar nu atunci cand sunt inconjurata de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect, de acord si iar de acord. Ce ne mai potrivim, nu-i asa? Uite d-asta urasc eu telefoanele mobile... serios. Din fericire nu am avut parte de necazuri de genul cu umblatul prin telefon sau alte cele dar urasc chestia asta. In rest cred ca stii cat de mult imi place sa vorbesc la telefon.
    Cu intreruptul: o daaa, am o mare problema.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Uncle Squiggles, eu nu prea mă uit cine a sunat, eventual mai arunc o privire pe la mesaje, da' când văd alea de la Cosmote... mi se ia.
    Nici nu prea răspund la telefon, mă enervez când tre' să vorbesc şi urăsc să depind de telefon... :))
    Eu le mulţumesc oamenilor când nu mă sună. :x

    RăspundețiȘtergere
  6. @ღAzucenaღ, sunt de acord, şi eu mă simt în plus când cineva vorbeşte la telefon în prezenţa mea, mă fac că plouă sau îmi găsesc altceva de făcut până termină de vorbit...
    Eu prefer să vorbesc despre nimicuri pe mess, este gratis şi mult mai simplu. :D În plus, urăsc tastatura telefoanelor, cât despre vorbit, nici aşa nu-mi place, mi se încinge creieru' :))

    RăspundețiȘtergere
  7. @Lillee, ne potrivim, ne potrivim :P
    Să fiu sinceră, când plec, îmi iau telefonu' la mine numai ca să văd cât e ceasul, pentru că nu-mi place să port unul la mână. De cele mai multe ori rămâne pe fundul ghizdanului, uitat... :))

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte tare faza=))ms frumos :))

    RăspundețiȘtergere
  9. @Copilul diminetii, cu plăcere. :)) :*

    RăspundețiȘtergere
  10. nu las telefonul din mana decat atunci cand merg la toaleta sau cand mananc :)) si-ar mai fi ceva...

    RăspundețiȘtergere
  11. @bogdan, eu nu prea îl folosesc. :D

    RăspundețiȘtergere
  12. De aia urăsc eu că nu am telefon cu parolă..
    :|

    RăspundețiȘtergere
  13. Iti recomand un telefon Blackberry. Se blocheaza cu parola, tot meniul. Efectiv nu poti decat sa te uiti la el, daca nu stii parola. That's why I love my BB :X

    RăspundețiȘtergere

Hi! Vreau să încep spunând că toate comentariile sunt moderate aici. Dacă ai chef să spui ceva ofensator la adresa mea, a mamei mele, a familiei mele sau a cititorilor/comentatorilor mei te rog să te abţii pentru că nu există nicio şansă să ţi se publice comentariul şi deci efortul tău este în zadar. Niciunul dintre cei amintiţi nu are ce căuta pe tastatura ta, lasă-i în pace, că sunt oameni marfă. Te rog să-ţi exprimi părerile prezentând întotdeauna argumente şi nu lăsa comentarii de genul "Cool!" sau "Mijto!" pentru că eu ştiu deja cât de cool şi mişto este tot ce scriu. So... lasă un comentariu!