05 august 2011

Leapşa: Shopping

1.Cu cine iți place să mergi la cumpărături?
Cu nimeni. Îmi place să merg singură, am încredere în gusturile mele şi ultimul lucru pe care-l vreau este să am lângă mine o persoană grăbită, pentru că eu mă hotărăsc şi foarte greu şi da, chiar pot deveni obositoare şi plictisitoare. Încerc să evit să fiu aşa.

2. Te lași influențată atunci când cumperi ceva?
Niciodată. Dacă îmi place un lucru, îl cumpăr chiar dacă nu este pe placul altora, pentru că eu îl folosesc, la urma urmei.

3. Cât reziști la cumpărături?
Oricât, doar să nu fiu presată de timp. Nu, cred că am greşit răspunsul. Cât mă ţine portofelul.

4. Pentru tine cumpărăturile sunt un mod de a te relaxa sau un rău necesar?
Un rău necesar atunci când trebuie să cumpăr ceva şi nu să-l iau eu pentru că aşa vreau, în rest totul e plăcere.
Chiar îmi place să fac cumpărături.

5. De obicei te abați de la lista de cumpărături?
Câteodată. Depinde ce-mi face cu ochiul.

6. Îți place să cumperi și pentru cei dragi sau ți se pare un calvar acest lucru?
Mi se pare, clar, un calvar! Nu-mi place să cumpăr pentru alţii, pentru că nu mă pricep să fac asta, dar aş cumpăra cu tot dragul.

7. Crezi că, uneori, exagerezi când vine vorba de cumpărături?
Niciodată nu exagerez când vine vorba de cumpărături. Poate doar când vine vorba de cărţi, că aş lua mult mai multe decât îmi permite buzunarul.

8. Ești un vânător de reduceri/promoții?
Neah. Îmi sunt indiferente. Dacă se întâmplă să pic la momentul potrivit în locul potrivit şi să găsesc ceva, numai bine. În rest nu-mi pasă. A, mi se mai întâmplă să îmi atragă lumea atenţia asupa unei promoţii şi, dacă mi se pare că ar trebui să profit de ea, o fac. Dar nu sunt genul de persoană care să vâneze la propriu pentru că, de obicei, nu sunt singura care ştie de acea reducere/promoţie şi de cele mai multe ori la ele se înghesuie tot poporul.

9. Ce trebuie să aibă un magazin ca să te atragă?
Să fie curăţenie şi ordine. Vânzătoare amabile, dar nu din acelea care stau în sufletul tău şi care-ţi suflă în ceafă. Prefer să mă autoservesc şi să cer ajutor atunci când nu găsesc ceea ce caut. În rest, vreau să fiu lăsată în pace.

10. Ce magazine ți se par respingătoare?
Cele prea înghesuite, fără spaţiu, sau în care pute. Am intrat eu undeva, era să îmi vărs micul dejun acolo. Mi se pare de prost gust să fii tratat de sus de o amărâtă de vânzătoare care, la urma urmei, ar trebui să fie la dispoziţia ta. Chestia asta am întâlnit-o de multe ori... Plus că eu sunt foarte uşor de enervat.

11. La ce articol ajungi de fiecare dată când faci cumpărături?
De fiecare dată? Cred că la îngheţată? Sau lacuri de unghii. Sau cărţi.

12. Ce nu-ți place să cumperi, deși știi că acele lucruri sunt indispensabile?
Nu ştiu ce să răspund... îmi place să cumpăr chestii cât timp cât sunt pentru mine. Nu-mi plăcea să cumpăr absorbante când vedeam un vânzător la casă (sau să cer la magazinele mici din jurul blocului), dar acum sunt OK şi cu asta.

13. Te deranjează să știi că și alții au cumpărat același lucru ca și tine?
Ştiu că e aiurea, dar da. Urăsc asta. Dacă aş putea, mi-aş face singură haine ca să nu mai existe posibilitatea să a mă întâlnesc pe stradă cu cineva care poartă acelaşi articol de îmbrăcăminte ca şi mine.

14. Ți se întâmplă des să îți cumperi un lucru iar când ajungi acasă să nu îți mai placă la fel de mult?
Oh, da. Aproape întotdeauna.

15. La cumpărături ți se întâmplă adesea să….
Mă enervez pe vânzătoare sau să mă cert cu ele. Sunt genul de cumpărător enervant carenumaipleacaodatăcemaivreaastaacumlarevederespersănumaireviiniciodatăaici.

16. Ce faci dacă vrei să cumperi ceva, ajungi la casă pentru a-l plăti dar abia acolo observi că este mult prea scump și totuși ai banii pentru a-l cumpăra: renunți la el sau îl cumperi?
De obicei verific preţul, iar dacă ajung la casă şi descopăr că este mai scump decât la raft îi atrag atenţia vânzătoarei şi-i spun că renunţ la produs. Nu-mi place să mi se întâmple asta, dar nu sunt nici genul de persoană care să fie fraierită. E de datoria lor să verifice dacă sunt corecte preţurile şi, în urma unei promoţii, să le schimbe după caz. Nu-mi pasă dacă este ieftinire, dar la scumpire e de rău.

17. Dacă observi că ceea ce vrei să cumperi este ultimul articol dar are un mic defect, întrebi dacă ți se face o reducere sau îl lași?
Îl las, dacă este chiar ultima bomboană din pomul de Crăciun. Dacă este acceptabil şi chiar am nevoie de el sau îmi place în mod deosebit, îl iau.

18. După cumpărături, ajungi acasă și observi că ceea ce ți-ai cumpărat are un defect. Ai bonul. Te intorci pentru a-l returna sau iți reproșezi și te gândești că e ultima data când ți se mai întâmplă acest lucru?
Nu mă deranjează foarte mult dacă nu este un defect important (o ruptură, o spărtură etc.) şi sunt o persoană comodă, cel mai probabil mă împac cu ideea că aşa l-am cumpărat şi aşa o să-l am. Dar este puţin probabil, pentru că sunt foarte atentă la ce cumpăr.

19. Descrie în 3 cuvinte felul în care ești tu prin magazine.
Indecisă, pretenţioasă, meticuloasă.

20. Sfatul tău pentru alții când vine vorba de cumpărături ar fi…
Nu accepta ce ţi se bagă pe gât, renunţă la ce nu-ţi convine, cumpără numai ce-ţi trebuie şi nu trece cu vederea o nedreptate (când nu ţi se dă restul corect, când un produs este stricat sau expirat, când ai plătit mai mult decât era preţul la raft - chestia asta se plăteşte scump de către angajaţi - etc.).


Leapşa este de la Simona şi o poate prelua cine doreşte. Ştiu că am întârziat mult la cealaltă leapşă, cea cu cărticelele, dar încerc să-mi fac timp pentru ea mâine. Deja am completat în minte o jumătate din ea.


7 comentarii:

 1. :)) Iar ai schimbat aspectul! :)) Arata mai bine asa, imi place:D app, la mine nu se vede butonul de reply :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Nici mie nu-mi place sa merg la cumparaturi cu o persoana grabita asa cum e sotul meu. Gen: hai-hai, ma doare capul, mi-e foame, mi-e sete, ma duc la cafenea, vii acolo cand termini. Iuhuu, atunci lumea e a mea.
  Sfatul este foarte bun. Nu ma las influentata, din contra, daca vanzatoarea ma agaseaza, prefer sa plec de acolo. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. @C.L.M.
  Mă bucur că-ţi place!
  Cât despre buton, nu ştiu ce să zic... :(

  RăspundețiȘtergere
 4. @Lillee
  Înseamnă că ştii şi tu cum este cu "Hai mai repede! Cât mai stăm? M-am plictisit..." :))

  RăspundețiȘtergere
 5. f dragut, ar trebui sa il fac si eu candva:)

  RăspundețiȘtergere

Hi! Vreau să încep spunând că toate comentariile sunt moderate aici. Dacă ai chef să spui ceva ofensator la adresa mea, a mamei mele, a familiei mele sau a cititorilor/comentatorilor mei te rog să te abţii pentru că nu există nicio şansă să ţi se publice comentariul şi deci efortul tău este în zadar. Niciunul dintre cei amintiţi nu are ce căuta pe tastatura ta, lasă-i în pace, că sunt oameni marfă. Te rog să-ţi exprimi părerile prezentând întotdeauna argumente şi nu lăsa comentarii de genul "Cool!" sau "Mijto!" pentru că eu ştiu deja cât de cool şi mişto este tot ce scriu. So... lasă un comentariu!