22 noiembrie 2010

Wake up!

Întotdeauna am zis că, pentru a reuşi, în viaţă trebuie să munceşti. Din această cauză, nu sunt de acord cu femeile şi bărbaţii de 20-30 de ani care stau şi cerşesc. Şi, cel mai oribil şi inuman lucru pe care-l pot face, îşi poartă, îşi cresc şi îşi "educa” odraslele prin tramvaie, metrouri şi intersecţii.
Copiii sunt, de fapt, un pretext de pe urma căruia să câştige bani. Că, de, romanul, dacă vede puradelul, imediat întinde mâna cu câţiva lei sau cu mărunţiş. În accepţia mea, totul se obţine prin muncă. Aşa cum au muncit şi părinţii mei, probabil şi ai tăi, şi ai altora.

De ce să dăm bani unora care trăiesc doar din cerşit şi întins mâna? Unora care probabil nu plătesc taxe şi impozite, care sunt analfabeţi dar care, totuşi, ar putea munci (oriunde, să spele WC-uri, să dea cu mătura, pe şantier; tot muncă se numeşte şi munca nu a înjosit niciodată pe nimeni). Tu eşti corect cu tine însuţi? Eu da.

Pentru că şi eu am strâns gunoaiele unor români şi primăriei Cernicăi şi România este curată (şi puţin mai civilizată) şi datorită mie. Ne plângem atât de lipsa de civilizaţie a unora, de lipsa bunului simţ, de corupţie. Până la urmă, ştim doar să ne văicărim. Nu prea facem nimic concret. Cerem, dar nu oferim nimic în schimb. Vrem, dar nu facem nimic în această privinţă. Asta este mentalitatea unora. Lasă, că fac alţii! Nu, nu fac. Fără a ne implica, nu se va întâmpla nimic bun. Nu obţinem nimic fără voinţă şi strădanie. Păcat, prea puţini înţeleg asta. România, trezeşte-te! Viaţa oricum nu e dreaptă şi trebuie să te obişnuieşti şi cu ideea!

2 comentarii:

Hi! Vreau să încep spunând că toate comentariile sunt moderate aici. Dacă ai chef să spui ceva ofensator la adresa mea, a mamei mele, a familiei mele sau a cititorilor/comentatorilor mei te rog să te abţii pentru că nu există nicio şansă să ţi se publice comentariul şi deci efortul tău este în zadar. Niciunul dintre cei amintiţi nu are ce căuta pe tastatura ta, lasă-i în pace, că sunt oameni marfă. Te rog să-ţi exprimi părerile prezentând întotdeauna argumente şi nu lăsa comentarii de genul "Cool!" sau "Mijto!" pentru că eu ştiu deja cât de cool şi mişto este tot ce scriu. So... lasă un comentariu!