09 decembrie 2010

Maitreyi

Trebuia să citesc Maitreyi pentru azi şi eu nici nu deschisesem cartea. Parcă nu voiam să o citesc, parcă îmi era lene, parcă nu mă tenta deloc coperta roz... mă gândeam că poate mă va salva din nou un rezumat de pe net (deşi nu am mai apelat de anu' trecut la ele).

Şi totuşi, am citit, am citit, am citit, până am fost total cuprinsă în lectura acelei cărţi micuţe. Nu m-am mai putut opri din citit. Era ceva nou, ceva fascinant, ceva mişto, cum nu am mai citit niciodată până acum. Detaliile şi stilul lui Eliade (de a povesti) au fost delicioase. Romanul însuşi este un deliciu.

Rezumatul nu-l voi face pentru că nu ar fi corect să iau plăcerea şi altora. Este mai fain s-o savurezi singur. Recomand cartea. Nu veţi regreta că aţi citit-o, zic. Eu am împrumutat de la bibliotecă şi romanul din perspectiva lui Maitreyi, mă gândesc că va fi senzaţional.

Nu mai am nimic de citit până la sfârşitul lunii aşa că o să încerc să citesc în weekend şi Ghidul nesimţitului şi Dragostea nu moare, ca să-mi mai iau nişte cărţi să citesc până la vacanţă şi apoi să-mi iau lecturi pentru vacanţă. Dacă nu apuc, iau ceva la întâmplare din "bibliotecă" şi citesc, citesc, citesc.

Este interesant cum te poate captiva o lectură, cum te poate face să vrei mai mult cu fiecare pagină, cum devine din ce în ce mai bună pe parcurs ce începi să o înţelegi. Plăcerile astea nu ţi le poate lua nimeni. Nimeni!
Am citit până pe la 5 dimineaţa (am vrut să îi trimit mesaj Andradei să-i spun) şi am lăsat sfârşitul până după ce mă trezesc. A fost mirific!

11 comentarii:

  1. ai vrut s ma suni la 5 dim?:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Maytrei este o carte interesanta daca incepi no mai lasi din mana mai ales ca este de numai cateva pagini

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am citit si eu in liceu :D Offf anii de liceu :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Le-ai spart căpăţâna analfabeţilor puturoşi care sperau să găsească material de referat la tine pe blog:)) Cică nu le iei plăcerea, da' îţi umpli tu frigideru' de carne:)) Apropo, aia e singura carte mişto pe care ţi-o recomandă şcoala. Unii zic că e şi Ion acceptabilă, dar... nu pot să mă cac acum în gustul oamenilor:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Rafael, eu n-o să ajung să duc lipsa anilor de liceu. Cred.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Amaranth, unii consideră că Ion este mai bun decât Maitreyi. :| Nu poţi să te caci în gustul lor? Eu pot. :)) Dacă nu ai fi idolul meu, ţi-aş fi spus "uite cum îmi bag pula în ei şi-n gusturile lor, priveşte şi învaţă". Dar, de fapt, tu m-ai învăţat asta. :-??

    RăspundețiȘtergere
  7. duh, deci am zis ca nu ma las pana nu comentez si aici. blogul tau e superb, stiu ca stii. imi plac asaaaa de mult toate postarile, de parca ar fi scrise de mine, ehm! xD.
    "Maitreyi" si "Dragostea nu moare" merita citite - chiar daca te fac sa bocesti. Mai e si "Invitatie la vals", de Mihail Drumes (parca?), pe care poti s'o citesti daca vrei.
    anyways, ai un blog de nota 10! felicitari, ha (:

    RăspundețiȘtergere
  8. duh, deci am zis ca nu ma las pana nu comentez si aici. blogul tau e superb, stiu ca stii. imi plac asaaaa de mult toate postarile, de parca ar fi scrise de mine, ehm! xD.
    "Maitreyi" si "Dragostea nu moare" merita citite - chiar daca te fac sa bocesti. Mai e si "Invitatie la vals", de Mihail Drumes (parca?), pe care poti s'o citesti daca vrei.
    anyways, ai un blog de nota 10! felicitari, ha (:

    RăspundețiȘtergere
  9. - scuzati dubla postare - :s

    RăspundețiȘtergere

Hi! Vreau să încep spunând că toate comentariile sunt moderate aici. Dacă ai chef să spui ceva ofensator la adresa mea, a mamei mele, a familiei mele sau a cititorilor/comentatorilor mei te rog să te abţii pentru că nu există nicio şansă să ţi se publice comentariul şi deci efortul tău este în zadar. Niciunul dintre cei amintiţi nu are ce căuta pe tastatura ta, lasă-i în pace, că sunt oameni marfă. Te rog să-ţi exprimi părerile prezentând întotdeauna argumente şi nu lăsa comentarii de genul "Cool!" sau "Mijto!" pentru că eu ştiu deja cât de cool şi mişto este tot ce scriu. So... lasă un comentariu!