16 ianuarie 2011

Nu am murit

Nu, nu am murit, nu vă bucuraţi, nu vă întristaţi. Sunt bine şi am probleme cu Em, PC-ul meu (l-am botezat din greşeală).  Cum sunt bâtă, m-am uitat la el până pe la ora 6 seara şi puteam doar să sper că o să-şi revină. Apoi a umblat tata în el. Nu ştiu ce i-a făcut, da' a început să meargă. Nu mult, dar măcar mergea, cât timp nu intram în Chrome şi nici pe messenger. Nu ştiu ce i-a apucat pe ai mei, probabil m-au văzut posomorâtă... am stat toată ziua. Am încercat să mănânc, dar nu aveam poftă de mâncare fără Em a mea. Poate părea ciudat, dar până nu m-am rugat, nu am putut reinstala windows-ul.

E clar, ai mei mă pregătesc de studenţie. :)) În frigider nu vezi prea multe şi, chiar dacă ar fi, nu este pâine. Nici nu mă duc să cumpăr.
Am chef să fac o plimbare, deci cred că trag o fugă până la Adina, verişoară-mea aia mare. O să iau nişte pâine mai veche şi o să dau raţelor. O să-mi iau o carte şi o să citesc în parc. O să merg pe jos. O să-mi reîncarc abonamentul RATB, chiar dacă nu mă controlează nimeni, niciodată; îmi place să fiu un călător cinstit. Ba nu, mint. Mă controlează numai când îl scot singură, să-şi facă şi ei norma. Vineri, în drum spre liceu, mi-am scos abonamentul să văd până când mai e valabil. Eram lângă aproximativ 6 controlori. Una dintre oamenii în negru mi-a smuls abonamentu' şi nu s-a lăsat până nu l-a trecut prin "controlul" tuturor. Adică ei din asta trăiesc. Adică o beleam rău de tot, dacă nu aveam abonamentu' valabil.

Mi-aduc aminte... mă dusesem la Crisu să-i bag Windows-ul. Am terminat noi treaba, vine şi Diana, mai stăm câteva minute, plecăm... Eu, abonament. Diana, abonament. Crisu... nici măcar bilet. Mi-era mie mai frică decât îi era ei. În fine. La Râmnic, ne întâlnim cu Bogdan... El, bilet. La următoarea, controlori. Deja mă luau transpiraţiile, pe mine. Aud discuţii mai aprinse. Ciudat, dar se auzea română + engleză. Erau nişte tipe, nu ştiu de unde, care voiau să meargă o staţie cu tramvaiul. Neştiind că au nevoie de bilet, că în Ro te poate durea în pulă, poţi merge nestingherit, fără să plăteşti (şi chiar dacă te prind, poţi să bagi cea mai penibilă scuză şi să scapi; desigur, depinde peste ce controlor dai). Eh, şi aşa Crisu a devenit fericita câştigătoare a unei amenzi de 50 lei - pe loc. Controloarele voiau să scoată mai mult de la tipele alea, dar nu aveau decât 35 de lei, toate trei.

Băga-le-aş eu pe gât de nespălate, că nu se mai satură de şpagă şi au impresia că, dacă alea nu ştiau română, le puteau fraieri cum le venea lor. Şi, cel mai lucru tare... erau nesimţit de insistente. Le ameninţau cu poliţia... pentru o staţie, frate? Ameninţi un străin care habar n-are despre ce vorbeşti cu... poliţia? Sunt criminali pe stradă, chiar aşa de periculoase erau alea trei? Aşa de rău au greşit? Să fim serioşi. Sunt sigură că n-o să mai vină în Ro, never. :)) Am înţeles că s-au luat şi bodyguarzii din Mall de una din ele, pentru că stătea pe jos şi se juca pe laptop.
Mai mult nu scriu, ştiu că pe unii îi plictisesc şi ştiu că alţii obosesc chiar şi când citesc două pagini. :)) So, ne auzim. Dacă mai trăim.

10 comentarii:

  1. Recunosc,eu nu prea îmi cumpăr bilet,nu sunt controlori..însă e MAMA!E mama care mă freacă tot timpu' "Cumpără bilet,nu ai habar când apare controloru,hai,cumpără!"

    Ho,femeie!Merg numai o staţie!

    Nu contează,dacă nu-mi cumpăr eu bilet,îmi cumpără ea.

    Cât despre cele 3 tipe,eu în locu' lor numa' de-a dracu' nu vorbeam engleză sau română :D.

    BlackAndWhite

    RăspundețiȘtergere
  2. Eşti aşa sigură că tipele alea, chiar dacă erau străineze pe bune, nu ştiau că în autobuze se circulă pe bază de bilet? Eu cred că au jucat teatru dacă mă gândesc că am practicat şi eu odată sistemul la un fast food din Cluj după ce am luat o porţie de varză cu cârnaţi...

    RăspundețiȘtergere
  3. @BlackAndWhite, nu ştiu cum ai curaj... :))
    Bine, pe mine nu mă controlează niciodată, da' tot nu vreau să merg fără. Mama ta are dreptate, de data asta. Deşi nu prea-s de acord, ar trebui să mergem şi noi pe gratis, cum merg babele şi moşii... :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @Vio, poate ştiau, poate nu ştiau. Te-ai întrebat câte din chestiile alea care vând bilete ştiu o limbă străină?

    RăspundețiȘtergere
  5. Da' normal,sunem minori [-(.



    Ruşine,Dinu Patriciu :((!

    BlackAndWhite

    RăspundețiȘtergere
  6. @BlackAndWhite, eu mai am puţin şi n-o să mai fiu minoră. Ceee mă fac? Dacă... parcă văd că, după ce fac eu 18, minorii au voie să meargă gratis cu transportul în comun. :|

    RăspundețiȘtergere
  7. PumpkinPie,

    Da,ăsta chiar ar fi cel maighinion,ajungi la vasrta de 18 ani,şi cei minori sa mearga fara bilet.Ma gandesc,oare nu ar putea sa lase toata lumea pe gratis?(nu prea cred ca sunt asa de idioţi),dar da,ar fi bine,cât despre căcaatul bucurestean...poate poarta noroc:Dfi optimista:)).Sigur nu o sa mai vina alea trei in românia niciodata,au încercat,au pierdut:)))=)))

    t poop:X:-*

    RăspundețiȘtergere
  8. @Miss Simpatia, îi dau în judecată. :)) Le cer toţi banii înapoi. Nu merge, nu? :))
    Nu te-ai prins. Lumea deja merge pe gratis. :)) Pe bune. Chiar se poate. Trebuie să fii atent la oamenii în negru. Dacă îi vezi că se îndreaptă spre tramvai sau ceva (:)):x), te dai jos. Dacă nu i-ai văzut până atunci, stai liniştit pe scaun şi te prefaci că scrii sau citeşti ceva (eventual nişte ceva la mate). Nu te vor controla. Dacă te panichezi şi mergi la uşi, vin la tine. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Oh, nu, nu m-am întrebat. Cum o să-mi pierd timpul cu aşa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Vio, afla că-s nişte analfabete fără dinţi în gură. La fel şi controloarele, numai că la alea simţi şi damfu' şi te mai şi storc de bani. Sunt profitoare şi parşive. Nu mi-a trebuit mult ca să-mi dau seama. Dacă nu mă crezi, mergi pe linia lu' 23 între McDonald's de la Dristor şi depou Dudeşti. Pe acolo acţionează ei. O recunoşti p-aia roşcată, cu doi dinţi în faţă, sâsâită pe deasupra... încearcă să-i vorbeşti în engleză. Orice fel de engleză. :)) Eu nu pot să fac asta, că mă tot cunoaşte. Îşi face şi ea norma pe cardu' meu. Pe care îl plătesc.

    RăspundețiȘtergere

Hi! Vreau să încep spunând că toate comentariile sunt moderate aici. Dacă ai chef să spui ceva ofensator la adresa mea, a mamei mele, a familiei mele sau a cititorilor/comentatorilor mei te rog să te abţii pentru că nu există nicio şansă să ţi se publice comentariul şi deci efortul tău este în zadar. Niciunul dintre cei amintiţi nu are ce căuta pe tastatura ta, lasă-i în pace, că sunt oameni marfă. Te rog să-ţi exprimi părerile prezentând întotdeauna argumente şi nu lăsa comentarii de genul "Cool!" sau "Mijto!" pentru că eu ştiu deja cât de cool şi mişto este tot ce scriu. So... lasă un comentariu!